Moto Expedition Croatia

Pametni punjač za akumulator

E-mail Ispis PDF

Svatko od nas barem jednom dođe u situaciju da okrene ključ a da na kontrolnoj tabli jedva gore lampice ili uopče ne gore.Ostali smo "bez struje" tj. akumulator nam se ispraznio.Razloga ima više od dotrajalosti,do našeg neopreza i ostavljenih svjetala na motoru.Konkretno kod Stroma zna s desit da ostanu upaljena parkirna svitla i dovoljno je nekih 6-7 sati i da ostanete sa praznim akumulatorom.Tada je potrebno imati punjač kojih ima više vrsta,a danas Vam predstavljamo jedan impulsni punjač T4X SE marke TRONIC.Ima više modela skupljih i jeftinijih,ali pošto smo ovoga testirali na autu i motoru par riječi o njemu.

 

Uređaj dolazi u kartonskom pakiranju sa uputsvima na Hrvatskom i garancijom od 2 godine.sam uređja dosta je lagan jer nema "trafa" pošto smo rekli da se radi o impulsnom punjaču kakav koriste i Vaši mobiteli ali veče snage.

Zašto ga zovu pametni punjač?

E pa evo nekih njegovih pametnih stvari.

Čim priključite punjač na akumulator vrši se kontrolu baterije i punjač sam određuje (u roku od nekoliko 10-tak sekundi) kojim naponom se treba puniti baterija ( 6V ili 12V).Kada ustanovi o kojem se naponu radi prelazi u kontrolu stanja baterije tj.vrši izbor sa koliko Ampera da vrši punjenje.Poznato je da se kvalitetno punjenje baterija vrši se sa 10% nominalne snage znači ako Vam je snaga baterije 12A struja punjenja je idealna 1,2A.Matematički za 10-tak sati Vaša baterija bi trebala biti napunjena "do vrha".

U tom trenutku kad je baterija puna TRONIC prelazi u stanje održavanja što se signalizira zelenom lampicom i u takvom stanju akumulator može ostati neograničeno uključen,a da ne dođe do oštečenja samog akumulatora.Tada je napom punjenja oko 0,4A znači samo za održavanje.U slučaju da je akumulator neispravan ili da dođe do pregrijavanja tekućine automatski se gasi i prekida punjenje.

Može se desit  ako je akumulator u  lošem stanju, da se zelena lampica uopče ne upali što je znak da se akumulator ne može kvalitetno napunit,što nužno ne znači da ga i ne možete koristiti.

Konkretno ispitivanje smo vršili na dotrajalom akumulatoru koji je nakon tretmana,a nakon toga  korišten 3 mjeseca i  sve do danas,ne pokazuje nikave znakove koji bi upučivali da ima problema sa upučivanjem automobila i pri temperaturama ispod "nule".

Ispitivanje na ispravnom,samo ispražnjenom akumulatoru, su pokazala da se nakon par sati pali zelena lampica ali punjene se nastavilo sa minimalnom snagom tj stanje "održavanje".

Cijena ovog uređaja je  bila 150 kuna.

Detaljna uputsva na Hrvatskom na stranici br.19 TRONIC T4X SE

 

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

busy
Ažurirano ( Utorak, 01 Veljača 2011 22:02 )